中3英作文

MIWADA TOPICS
 英語科では各学年で、それまでに学んだ文法や語彙を使って意見をまとめる英作文を年間数回書かせています。今回は、中学3年生が広島修学旅行後に書いた作文をご紹介します。世界で唯一の被爆国である私たちにとって広島を訪れることはとても意味があります。その意義をしっかりと受け止めて感じた素直な感想がしっかりとした英語で綴られています。

My School Trip to Hiroshima

We went on a school trip to Hiroshima at the beginning of June. Hiroshima is known as the first city in history to be targeted by a nuclear weapon.
 One of the most impressive things was the dolls of atomic bomb victims in Peace Memorial Museum. It’s very tragic. Mr. Harada said, “Reality is more tragic.” So, I felt sad. I also lit peace candles. They’re so beautiful.
 The third day, I went to Miyajima. I saw Itsukushima Shrine and cute deer.
 When I came back from Hiroshima, I talked about the trip to my family. They imaged atomic bomb victims’ feelings, then they felt very very sad. I would like to tell people about Hiroshima. I think it’s important for us to know about the reality of war.
Y.A.

We went on a school trip to Hiroshima at the beginning of June. Hiroshima is located in the southwestern part of Japan. It is known as the first city in history to be targeted by a nuclear weapon.
 One of the most impressive things was the Atomic Bomb Dome. I was impressed by it because I was surprised by the terror of the atomic bomb. I felt afraid when I saw it. I also heard the story of the Atomic Bomb’s explosion. The story made me sad.
 When I came back from Hiroshima, I talked about the trip to my family. They said, “War must never happen again.” I would like to tell people about Hiroshima. I think it’s important for us to know about how they feel about the atomic bomb’s explosion.
C.A.